zondag 10 februari 2019

Les 3 Thea's Creations Grafietpotloden

Dit keer gingen we aan de slag met de grafietpotloden. Zelf heb ik deze niet, maar mijn lief had een setje liggen van de Action. Nadat de digi uitgeprint was ben ik met een 5B potlood over de achterkant gegaan. (Een 8B had nog beter geweest) Het vel papier op het papier gelegd waar ik mee ging werken, in dit geval mixed media papier. De potloodondergrond ligt dan op je papier. Met een embossingpen of evt potlood ga je dan over je plaatje heen en zo komt de tekening op je papier te staan.
Dan aan de slag met de potloden. Je begint met de lichtste dan met de doezelaar er over heen en dan met een donkere potlood weer schaduw aanbrengen, wat doezelen en evt met de gum wat weghalen en zo ga je steeds verder de stappen herhalen. Helaas had ik geen goede gum (een kneedgum had nu ideaal geweest, je kan dan nl ook wat deppen ipv alleen wat weg te vegen) De potloden die ik gebruikt heb zijn 5B (donkerste kleur), 2H (lichtste kleur) en 3B (middelste kleur)
De tip die we kregen was ook om bakpapier tijden het kleuren op je papier te leggen zodat je niet gaan vlekken en je huidvet niet op het papier komt. En om met een make-up borstel de gum-resten weg te halen.


1 opmerking:

Annerieke zei

Wat een mooi effect geeft dit Alexandra, knap gedaan! Goede tip van het bakpapier, werkt denk ik ook wel met inkt?