zondag 23 april 2017

Art specialy label en houten harten.

Een paar weken terug zijn we een weekend naar het art specialy event geweest en daar natuurlijk een aantal workshops bijgewoond. Dit keer niet zoveel als de andere jaren, het was best druk en sommige waren met technieken die we al eerder eens hadden gedaan. Maar we hebben het weer prima naar ons zin gehad.
De eerste workshop die we volgden was een label maken met de crackle techniek. De label smeerde je eerst in met de crackle media en daarna plakte je de roosjes en wat kraaltjes op en verfde alles zwart. Vond alleen doordat je met de zwarte verf erover heen moest niet meer zoveel zag van de crackle/barstjes. (Misschien had ik het te dik of juist te dun opgesmeerd!) Daarna ging je er weer met een soort van paarse wax over en schuurde je de label nog een beetje op om de ondergrond van de label terug te zien, beetje distress inkt erover om het een wat vintage look te geven..

Op deze houten hartjes hebben we gestempeld, voor het hartje met de boten hebben we de spiegeltechniek toegepast, zodat het net leek of de huizen in het water weerspiegelde. Je zet de stempel dan op een transparante sheet met stazon inkt en wrijft dit dan op het hout. Voor de kopjes thee is de masking techniek gebruikt. Daarna de stempels ingekleurd met distressinkt.


Geen opmerkingen: