zaterdag 26 maart 2016

Paasstekers

Een opdracht van de challenge bij het forum Creatijd was maak iets met stokjes..Vorige week kwam er ineens het idee in mijn hoofd om paasstekers te maken. Had ooit van een collage een zak vol van die plastic verassing eieren gehad en die kwamen nu mooi van pas.
Eerst de eieren bewerkt met Gesso. Daarna wilde ik ze kleuren met pan pastels. Wilde graag pastel kleuren, maar de kleuren die ik wilde gebruiken waren te licht van kleur. Dus dat werkte niet. Destijds met de kerstaballen gebruikte we de metalic kleuren en daar ging het wel goed mee.
Nu dan toch maar verf gepakt. Met een stempel wat spikkels erop gestempeld en toen wat tekst en paashaasjes uitgesneden met de silhouette.
Helaas ging dit niet helemaal goed. Maar als ik de vinyl er afhaalde dan trok ik ook de verf eraf. Dus heb ik het zo maar gelaten.
De sat├ęprikker nog roze geverfd en voila wat paasstekers :)
Deze mogen in het mandje die ik gisteren liet zien. Nu ik de foto's zo zie doe ik denk nog wat lintjes om het stokje. Maakt het wat meer af.


Gebruikte materialen; Safeprikkers / Plastic verassing ei / Vinyl / Silhouette; tekst, paashaasjes / Gesso / Groene en roze verf / Stempel; vlekjes/spetters -EC0161 Marianne Design- / Bruine inkt.

2 opmerkingen:

Els zei

Leuke eieren en inderdaad met een strikje wordt dit een nog mooier geheel. Dat je zelfs de stokjes roze hebt geverfd ziet er zo leuk uit.
Fijne Pasen, Els

Muuske zei

Leuk idee Alexandra. Die ga ik voor volgend jaar onthouden hi hi hi. groetjes Margo.