vrijdag 4 mei 2018

ART event Canvas, frame, Chubby Chick, Bullet Journaling

We hadden ons ook ingeschreven voor een bulletjournaling workshopje, omdat Astrid dit wel leuk vond. Achteraf gezien vond ik het ook wel een hele leuke workshopje. Heerlijk aan de slag met stempels. Het is niet iets wat ik zelf zal gaan doen, veel te veel werk om bij te houden :)Voor deze workshop gingen we aan de slag met wat verf en de nieuwe markers van Studio Light (markers op waterbasis). Dit keer moesten we slordig inkleuren. Nou dat kan ik wel Alleen als je gewend bent om zo netjes mogelijk te kleuren valt het toch niet mee om buiten de lijntjes te kleuren. Nadat de Chubby Chick was ingekleurd, uitknippen en op de label plakken. Met een dopje en wat verf nog de rondjes stempelen en dat was de label.


Voor de label zijn we aan de slag gegaan met dylosions paint. In plaats van een kwast gebruikte je een billendoekje om de verf op de label te verdelen. Verder wat stempelen en thats it.


Bij deze workshop mochten we ook op de foto, zodat we gelijk een foto hadden voor in het lijstje. Natuurlijk gezellig met zijn drie├źn op de foto gegaan. De techniek om het frame te maken hadden we al vaker gedaan,(bewerken met een soort wax) maar voor het label wat er bij zat hebben we een nieuwe embossing techniek geleerd. Eerst het karton bewerken met gesso. Dan clear embossingpoeder erop strooien (flink wat) dan op een paar plekken wat gekleurde embossingpoeder. Een bakpapier erop leggen en dan met de heattool erover. Je moet het best een lange tijd verhitten. Als het goed gesmolten is en je haalt het bakpapier eraf, dan zie je dat er ook een laagje op je bakpapier blijft zitten. Dit haal je er later af. Je kan het dan in zijn geheel terug op de label doen, of in kleine stukjes maken en dan op je label doen en weer opnieuw verhitten. Zo krijg je wat meer dimensie. Echt heel gaaf.
 

Voor de canvas zijn we aan de slag gegaan met verf, verschillende soorten mixed media, cupcake papiertjes (de zwart witte rondjes) Bij deze workshop werd ook veel uitgelegd, Het eindresultaat is niet zo mijn ding, maar we zijn weer heerlijk aan het kliederen geweest


Geen opmerkingen: