zaterdag 14 februari 2015

Nieuwe techniek

Een challenge op het forum van Creatijd was maak een project en gebruik daarbij een techniek die je nog nooit gebruikt hebt.
Vorig jaar op de beurs van Art Event kocht ik dit blauwe schuim blok (weet niet meer hoe het heet).
Als je deze verwarmt met de heattool en het blok dan ergens op drukt, bv een embossingfolder of een stapel paperclips of op een stempel, wat je maar wilt, dan komt de afdruk op het blok te staan en dan kun je met het blok stempelen.

Verder stond er tussen de lijst van 100 laat je inspireren door de zee en vandaar uit ben ik de kaart gaan maken. De steentjes deden me wel denken aan van die kiezelsteentjes op het strand, dus de blok op steentjes gedrukt, zie foto en daarna er mee gestempeld.
Verder de kaart wat in mixed media stijl gedaan met wat fellere kleuren, doe ik ook niet zo snel. Heb hiervoor dan ook zelf glimmermist gemaakt met ecoline, water en perfect pearls.
Had de stempelafdruk ooit van Kitty gekregen en die vond ik ook wel leuk om hierbij te gebruiken.


Voor de 100 mag ik nog wegstrepen;
11. Nietjes (op de bingokaartjes), 28. Bingokaartje, 71. Banner, 92. Laat je inspireren door de zee, 95. Sunshine
Gebruikte materialen; Schuimblok --KikoStamps- / Steentjes /  Kaart -Action- / Stempelafdruk -Kitty- / Distresinkt / Template; Rondjes -?-, Cubist -TCW-, Rays -Tim Holtz- /Rubons; Blue Trims 41003 -Sassafrass Lass- / Stempels; Groetjes APST003 Dutch texts 3 -Nellie Snellen-, Miss match Bingo cards -Kaisercraft-, Anker -Hema-, "Zeewier" -Borderline;Nature -Technique Tuesday- / Embossingpoeder; Primary Ebony RegularWH00R -WOW- / Stans; Banner -Marianne Design- / Eigen gemaakte glimmermist; Geel, blauw, rood

3 opmerkingen:

Ghea zei

Leuk kaartje

Sylvia zei

Hele mooie kaart! Groetjes Sylvia

Els zei

Schitterend wat leuk gemaakt en je kan zo waar weer wat afstrepen van de 100 want dat is steeds moeilijker. Leuk dat stempelblok om je eigen stempel te maken.
Fijne zondag en groetjes, Els