woensdag 7 januari 2015

Kerstdoosjes + kerstkrans

Dacht ik dat ik klaar was met alles te laten zien voor de kerst kwam ik in mijn fotomapje nog dit doosje tegen. Ik had voor al mijn collega's zo'n doosje gemaakt, ben alleen een foto vergeten te maken toen ze allemaal klaar waren (een stuk of 22).
De uitleg hoe je zo'n doosje kunt maken vind je hier.
Erin had ik een smaakje thee, met een mini ritter chocolaatje en een versierd waxinelichtje (waar ik ook vergeten ben om een foto van te maken).

Linda was zo aardig om er een foto van te maken en naar mij op te sturen, dank je wel Linda.
Kan ik jullie toch het waxinelichtje laten zien:)

Om de waxinelichtjeshouder zelf had ik wat kerst washi-tape gedaan en op een servetje (van een servetje de laagjes uit elkaar halen) wat sneeuwmannen gestempeld, rond uit gestanst en in het midden een gaatje gemaakt voor het lontje van de waxine kaars. Op de kaars leggen en dan even met de heattool erover totdat je de servet in het kaarsje ziet "smelten".

Op de deksel wat takjes (helaas was mijn takjes pons die wat meer op wintertakjes leek kapot gegaan), een rozet, lint met een belletjes bedel en wat van dat home-deco spul, weet even niet hoe het heet en tenslotte nog een hertje.
Alles bewerkt met wat gesso.


De zijkanten geembossed met een embossingfolder.

Aan de voorkant een splitpen om de deksel dicht te kunnen houden en nog een banner met een tekst.

In december hebben we ook nog een workshop bij Sandra gevolgd, daarbij hebben we deze kerstkrans gemaakt.
De ring eerst omwikkeld met een lichtje en daarna allemaal boterhamzakjes eromheen geknoopt.
De dichte kant van het zakje knip je er eerst af, dan kun je als de ring vol zit met zakjes de boel wat uitelkaar halen.

De kerstballen hebben we eerst bewerkt met een paar laagjes gesso en toen ben ik er met een paar metalic kleuren pan pastel overheen gegaan. Bij 1 kerstbal nog wat stempels opgezet en een kantje geplakt, bij een andere wat bewerkt met wat stickels (staat niet op de foto) en bij de derde wat van dat plastic kant opgeplakt, voordat ik er met de pan pastels overheen ging.
Was allemaal heel leuk om te doen. Thuis nog wat materialen erbij gezocht om de krans verder te versieren.

3 opmerkingen:

Muuske zei

Hoi Alexandra,jij hebt je collega's goed verwend.Zullen ze wel blij mee zijn geweest.Lijkt me wel veel werk om 22 doosjes te maken.Vind het doosje wel heel mooi.Je krans is ook schitterend.Leuk idee om het zo met zakjes te maken.groetjes Margo.

Els zei

Geweldig wat een pracht doosje is dit en als je ze alle 22 zo gemaakt hebt zullen je collegaatjes vast heel blij zijn.
Zo'n mooi effect met dat gesso erover. Het is een pracht doosje Alexandra. Je kerstkrans is ook schitterend mooi gemaakt. Mooie kerstballen heb je gemaakt en bijzonder leuk als de lampjes aan zijn zo door de plastic zakjes.
Groetjes, Els

Sylvia zei

Een heel leuk doosje en die krans is super! Die ga ik onthouden voor kerst. Groetjes Sylvia