maandag 29 december 2014

Kerstkaarten

Voor een aantal mensen had ik ook nog een kerstkaart gemaakt.
De komende dagen zal ik er steeds een paar laten zien :)
Hoop dat jullie ook een fijne kerst hebben gehad, wij hebben een paar heerlijke dagen op de veluwe achter de rug.

De eerste kaart heb ik voor Margo gemaakt, de tutorial voor deze kaart kun je hier vinden.
Zelf heb ik met wat gepuzzel het draaikaartje en de label met stempel in de silhouette gemaakt.
De rest allerlei stansjes gebruikt. De stempel heb ik gekleurd met pan pastels.
De tweede kaart, de ster en hulst is met de silhouette gesneden en de rest zijn stansjes.
Van een stuk karton wat laagjes weg gehaald en bewerkt met witte gesso, zo ook de ster met gesso bewerkt. Van zo'n bolletjes lint (Action) de bolletjes afgeknipt en op de hulst geplakt.
De ijzeren delen van de schaats bewerkt met vivi decor Inka gold (zilver).

Voor de derde kaart was ik geinspireerd door deze kaart.
De basis voor deze kaart heb ik gemaakt in de silhouette, ook de stempels gelijk als een print&cut gemaakt, zodat ik ze alleen nog maar hoefde in te kleuren.
Verder weer wat stansjes gebruikt en houten sterren en glitterliijm voor de vleugels.Voor deze kaart alleen maar stansjes gebruikt en houten sterren, lint, perlen pen, achter enkele vakjes van de kerstboom nog wat stempels gezet.


Voor deze kerstkaart heb ik de achtergrond eerst bestempeld met een houtnerf stempel (Viva Decor) en daarna een randstempel van hulstblaadjes en wat rendiertjes (stempels van Action en Boekenvoordeel) De kaart weer verder afgewerkt met wat stansjes en een gestempelde hert en tekst.

En voor nu even de laatste kaart, hier de achtergrond bewerkt met wat clear embossingpoeder en wat stempels, paar reepjes designpapier en uit designpapier een sneeuwpop geknipt. Wat houten sneeuwsterren erbij en een label met happy holidays en wat sneeuw om de sneeuwpop en voila weer een kerstkaart.

Voor alle kerstkaarten heb ik me wel laten inspireren door kerstkaarten die andere mensen op internet hebben laten zien.
Van de week laat ik de overige kerstkaarten zien, maar nu eerst de vakantiewas wegwerken :)

6 opmerkingen:

Ghea zei

Wow je hebt flink je best gedaan, schitterende creaties laat je ons zien.
Wens je een spetterend uiteinde en een creatief 2016 toe.
Liefs Ghea

Els zei

Veel en prachtige kerstkaarten heb je gemaakt Alexandra en die met golfjeskarton en schaatsjes vind ik heel bijzonder en springt er voor mij een beetje uit. Maar al je andere kaarten zijn zeker zo mooi. Toppie! Je hebt ook een kaart erg mooi ingekleurd met Pan Pastel en bij Margo zag ik je naam nog voorbij komen met een candy?
Fijne jaarwisseling en groetjes, Els

Marjolijn van Elsberg zei

Wat een prachtige kaarten Alexandra, echt een bezoekje aan je blog waard. Ik noem die echte bewaarkaarten waar je ook volgend jaar nog met plezier naar kijkt!
Alvast een mooi uiteinde en een goed begin!
Marjolijn.

Muuske zei

Schitterende kaarten laat je ons zien Alexandra.Heel verschillend maar stuk voor stuk prachtig.En ja ja de bovenste die staat hier nog op de kast.Fijne jaarwisseling.En de beste wensen voor 2015.groetjes Margo.

Sylvia zei

Wow, je hebt hele mooie kaarten gemaakt!!!Alvast de beste wensen voor 2015! Dat het een mooi creatief jaar wordt :) Groetjes Sylvia

Jolanda Goes zei

Wat een prachtige kaarten Alexandra. Mooie details en heel inspirerend. Stuk voor stuk kunstwerkjes waar veel tijd en aandacht in is gestoken.