donderdag 10 april 2014

Art Specially

Afgelopen zaterdag met mams naar de Art Specially in Nijkerk geweest.
Het was weer een heerlijke dag, nog een aantal workshops gedaan.

De eerste workshop was een houten blokje schuren en daarna een houten kraal erop bevestigen. Daarna beschilderen met chalk paint en toen dat laagje droog was met een andere kleur chalk paint erover. daarna wat opschuren zodat de onderste kleur weer wat naar boven komt. Dan bestempelen. in het midden hoorde een cijfer stempel, maar ik denk dat ik er een cameo stempel er op gaat zetten, dus ik had het leeggehouden.

De tweede kaart/vlag is gemaakt met de magic stamp, wat een leuk materiaal is dat.
Eerst een stempel gemaakt door de magic stamp op een embossingfolder te drukken, de bovenste met de cirkel is gemaakt door de magic stamp op een aantal elastiekjes te drukken en de onderste door de magic stamp op een soort van jute te drukken. De stempelafdruk met de taart hoorde er eigenlijk op, maar die vond ik iets te groot, dus die bewaar ik voor een ander kaartje.

De kaart met de bloem en cirkels is gemaakt door eerst met een soort van sponsje met gesso er op te doen.
Dan drie kleuren distressinkt op je sheet smeren, een heel klein beetje water erop spuiten en dan je kaart erin leggen. de bloem er op stempelen, inkleuren. Met een zwarte fineliner de cirkels een slordig rondje geven en met een wittte pen wat stipjes op en naast de bloem en de xxx van kusje.

De ronde kaart was met een handige tool van Nellie Snellen waarmee je makkelijk rond kan stempelen, een rozet en wat bloemen erbij en klaar is je kaartje.

De kaart in het midden met de streep en cirkels was heel simpel. Twee kleuren glimmermist op je sheet, met hetzelfde ronde sponsje als van de bloemkaart door de inkt en dan een streep op je kaart zetten. Een tekst stempel erop en stempelen met de cirkels. nog wat inkt op je sheet doen en mengen met water en dan met je kwastje spetters maken.

De "broodclip"-label is gemaakt met een template en distressinkt en een stempel.

De laatste kaart is eerst gestempeld met een stempel en verschillende kleuren inkt. Nog de tekst en de vlaggenlijn stemplen. Het poesje is gestempeld op een bladzijde uit een tijdschrift, die behandeld was met ik dacht een soort van boenwas of iets dergelijks. de kleuren op het papier vervagen dan.

Mams had nog een canvasje gemaakt met pan pastels en gesso.

5 opmerkingen:

Miranda Slagboom-de Groot zei

Jullie hebben je prima vermaakt volgens mij.
Groetjes Miranda

Sylvia zei

Het zier er erg leuk uit, een succesvolle dag! Groetjes Sylvia

Muuske zei

Hoi Alexandra,Goed bezig geweest op de beurs.Leuke technieken heb je gebruikt.groetjes Margo.

Els zei

Wat een pracht creaties hebben jullie gemaakt end at blokje met kraal is erg leuk. Ben benieuwd hoe dit er uit ziet als de cameo stempel erop zit. Die 'broodclip'label vind ik ook zo leuk. en dat poesje vervagen is ook een leuke techniek.
Fijne dag en groetjes, Els

kreabea zei

volgend jaar ben ik er wel bij hoor.